Training

Door specifieke oefeningen te doen met je hond of paard kan je gericht trainen om de beweging te optimaliseren.

Wat is oefentherapie?

Afhankelijk van de klachten wordt door de dierenfysiotherapeut een trainingsschema op maat gemaakt. Met de oefeningen kunnen kracht, flexibiliteit, rompstabiliteit, bewegingspatronen, uithoudingsvermogen en balans en coördinatie worden getraind. 

Alle oefeningen worden aangepast naar wat het dier aankan en dan uitgebreid over tijd. Hiernaast krijgt de eigenaar ook handvaten om zelfstandig de oefeningen uit te voeren. Naast persoonlijke begeleiding geeft Dierfysio Els ook groepsclinics in balans en coördinatie en ook workshops ruiterfit en paardfit.

Lees meer over het aanbod op de pagina educatie.

Training oefentherapie

balans en coördinatie training

De oefeningen die de basis vormen van deze trainingen komen oorspronkelijk uit de fysiotherapie. Het is veel meer dan gewoon op een pinda staan, maar de hond een nieuw beweegpatroon aanleren en meer bewust worden van zijn lichaam. Dit is heel waardevol bij jonge honden, honden na revalidatie maar eigenlijk ook voor alle honden ter preventie van blessures. 

De voordelen van samen oefenen met je dier zijn groot: het versterkt de band tussen jullie, je leert je hond beter kennen en soms is het ook goed voor de gezondheid van beide. Om blessurevrij te (blijven) sporten is het belangrijk om de belasting en belastbaarheid in balans te houden. De lessen hebben oefeningen die op het niveau van elke hond zijn aan te passen.