hydrotherapie

Deze behandeling is alleen beschikbaar voor honden

Bij hydrotherapie loopt de hond op een loopband in het water. Deze training verbetert de kracht, coördinatie, stabiliteit en mobiliteit van uw hond. Er is daarom veel winst voor uw hond te behalen bij veel verschillende aandoeningen.

Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie is een vorm van therapie in het water. Door de hydrostatische eigenschappen van water is er minder belasting op de gewrichten maar moeten de spieren juist harder werken om in het water te bewegen. Dit is ideaal om de spierkracht te verbeteren van de hond. Hydrotherapie kan in de vorm van zwemmen of aquatraining. Tijdens aquatraining loopt je hond in een glazen bak met water op een loopband. De snelheid, hoogte van het water en de helling is aan te passen voor iedere hond en iedere klacht. Natuurlijk is de temperatuur van het water optimaal om goed te bewegen zonder het koud te krijgen. Zelfs honden met waterangst kunnen werken met de aquatrainer.

Bij de locatie in Heythuysen is het mogelijk om te zwemmen met de hond en ook in de aquatrainer te gaan. Er wordt per aandoening en per hond gekeken wat het beste past. In de aquatrainer kan je exact doseren hoeveel de hond doet en wordt er functioneel getraind op het lopen. Deze training verbetert de kracht, coördinatie, stabiliteit en mobiliteit van uw hond. Er is daarom veel winst voor uw hond te behalen bij veel verschillende aandoeningen. Je kan hierbij denken aan honden met een hernia, die weer moeten leren lopen en dit in de aquatrainer beter kunnen, doordat ze daarin minder hun eigen gewicht moeten dragen. Ook honden die geopereerd zijn kunnen in het water gedoseerd bewegen en de spierkracht sneller verbeteren. Deze manier van trainen werkt natuurlijk ook optimaal bij honden met heupdysplasie of patellaluxatie.