Chiropractie

Voor gezelschapsdieren

Een chiropractische behandeling is erop gericht de beperkingen in de gewrichten te corrigeren. Hierdoor verhoog je het bewegingsgemak van het dier en verminder je compensatiegedrag en pijn.

Waarom kies je voor chiropractie?

Veel bewegingsproblemen in uw hond of kat zijn vaak te herleiden naar bewegingsbeperkingen in de wervels en/of gewrichten. Doordat een wervel minder goed beweegt vormt er soms een drukpunt op de zenuwen. Doordat de zenuwen afgekneld worden kunnen deze onderandere minder goed bepaalde spieren aansturen. Hiernaast is een blokkade van een gewricht vaak pijnlijk of kan het tot pijn lijden in de gebieden waar en compensatie optreed. Een chiropractische behandeling is erop gericht deze beperkingen in de gewrichten te corrigeren. Hierdoor is de beweging van het dier weer makkelijker en met minder compensaties en er dus ook minder pijn is. Dit is voor iedere hond een uitkomst.

Wat is chiropractie en hoe werkt het?

Chiropractie is een manuele therapie die wordt toegepast om bewegingsbeperkingen van de gewrichten in de hals, rug en poten te diagnosticeren en behandelen. Door middel van een kleine maar snelle beweging in een specifieke richting op het aangedane gewricht verbreek je de bewegingsbeperking. Chiropractie bij dieren is vaak subtieler bij dieren dan bij mensen en je hoort meestal geen gekraak. De behandelingen hebben vrijwel direct een positief effect op het functioneren in bewegen. 

Chiropraction Dog Skeleton

Wat kan je verwachten bij een chiropractische behandeling?

Dierfysio Els gaat met u in gesprek over de klachten van uw dier en doet uitgebreid chiropractisch onderzoek in combinatie met het fysiotherapeutisch onderzoek. Op basis daarvan wordt vervolgens een behandelplan opgesteld. Een kreupelheid aan een of meerdere poten kan leiden tot een overbelasting van de wervelkolom. Andersom kan een blokkade of stijfheid van de wervelkolom ook tot een kreupelheid leiden.

 

Een scheefheid in de wervels of gewrichten kan ook pas later zichtbaar tot uiting komen. Om er op tijd bij te zijn kunt u uw hond of kat preventief laten onderzoeken door Dierfysio Els. Een chiropractische behandeling biedt hierbij vaak uitkomst, doordat de blokkades doelgericht en systematisch worden verholpen. Het doel hierbij is om een zo optimaal mogelijke bewegingsvrijheid bij uw dier te bewerkstelligen.